Székely termékek / Intercom Kft.

Email: contact@sarmalesecuiesti.ro

Az Intercom Kft. 1994-ben létesült Gyergyószentmiklóson. A vállalkozás új, 2010-ben indított tevékenységi köre az élelmiszer elõállítása, amelynek keretében a Székelyföldi töltött káposztának nevezett autentikus, tartósítószert nem tartalmazó terméket gyártanak, a termelési folyamat közel kilencven százalékát manuálisan végzik. A hagyományokhoz híven a kézzel végzett munka termékük minõségének egyik záloga.
A PRODUS SECUIESC/SZÉKELY TERMÉK/SEKLER PRODUKT   védjegy használati jogot 2011-ben nyerte el a „Székelyföldi töltött káposzta” termékre.Elérhetõség:
535500, Gyergyószentmiklós
Tûzoltó út, 154. szám
Hargita megye, RO
Tel.: 0040-744691405
E-mail: contact@sarmalesecuiesti.ro
Web: www.sarmalesecuiesti.ro


Típus: Helység: Termelő:
 • Székelyföldi töltött káposzta - 300 g és 400 g

  Székelyföldi töltött káposzta - 300 g és 400 g


  Kategória: Élelmiszer termékek
  Helység: Gyergyószentmiklós
  Termelő : Intercom Kft.
  Nevezzék takartnak vagy szármának, töltikének vagy galuskának, a megnevezés ugyanazt az ínyencséget jelenti: káposztalevélbe göngyölt hús. Ám fölöttébb egyszerû lenne ennyivel letudni a töltött káposztát – mert lényegében errõl van szó –, hiszen egyáltalán nem mindegy, mi kerül a hús mellé a töltelékbe, mint ahogy az sem, hogy milyen levélbe töltik. A levél minõségét illetõen a háromszékiek például a vaskosabb erezetû, vastagabb káposztalevélre esküsznek, a gyergyóiak viszont a vékony erezetû, megfõve áttetszõ szárhegyi, tetején lapított, korong alakú káposzta mellett voksolnak.

 • Székelyföldi töltött káposzta - 5 kg

  Székelyföldi töltött káposzta - 5 kg


  Kategória: Élelmiszer termékek
  Helység: Gyergyószentmiklós
  Termelő : Intercom Kft.
  Egyes kutatók szerint a töltött káposzta a bizánci udvarból került át a magyar konyhába, és elterjedése a török uralommal hozható összefüggésbe. Mások szerint a hús-káposzta kombináció mindig is a magyarok étlapján volt. Tény, hogy meglehetõsen régóta fogyasztjuk, és ember legyen a talpán, aki kideríti, melyik nép melyiktõl vette át, ki fõzte hamarabb, ki készítette el elõször a mai változat õsét. A legrégebbi írásos említés 1662 elõttrõl való, a csáktornyai Zrínyi-udvar kéziratos szakácskönyvében, a Szakácsmesterségnek könyvecskéje címû mûben a krónikás „A káposztás hús Magyarország címere” szólással és étellel kezdte ételeinek sorát.

 • Székelyföldi töltött káposzta - 850 g

  Székelyföldi töltött káposzta - 850 g


  Kategória: Élelmiszer termékek
  Helység: Gyergyószentmiklós
  Termelő : Intercom Kft.
  Nevezzék takartnak vagy szármának, töltikének vagy galuskának, a megnevezés ugyanazt az ínyencséget jelenti: káposztalevélbe göngyölt hús. Ám fölöttébb egyszerû lenne ennyivel letudni a töltött káposztát – mert lényegében errõl van szó –, hiszen egyáltalán nem mindegy, mi kerül a hús mellé a töltelékbe, mint ahogy az sem, hogy milyen levélbe töltik. A levél minõségét illetõen a háromszékiek például a vaskosabb erezetû, vastagabb káposztalevélre esküsznek, ezzel ellentétben a gyergyóiak a vékony erezetû, megfõve áttetszõ szárhegyi, tetején lapított, korong alakú káposzta mellett voksolnak.

vissza

Hírlevél


Nevem
E-mail

Facebook


Vendégkönyv


Elvira
2015-03-11 11:41:08

Gratulálok az új székely termelõknek és a székely termékeknek! Hajrá, Igazi Csíki Sör!...

További vélemények
Hozzászólok én is